SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове за Google (Гугъл, Гоогле) и търсачки (търсещи машини) е процес, при който уеб сайт бива оптимизиран, с цел да се показва по-напред и на първа страница на Google при търсене по избрана ключова дума или няколко думи.

Първо място по определена ключова дума при SEO оптимизация не е гарантирано и не е постоянно. Най-често вашият сайт бива показван на различни позиции за различните търсения и в зависимост от множество фактори, се определя позицията му при следващите търсения.

СЕО оптимизацията на сайтове за Гугъл представлява инвестиция на време (и пари, ако не я правите сами), а впоследствие тази инвестиция се изплаща във вид на безплатна реклама или по-точно – безплатни посещения на конкретна таргетирана аудитория (точно тези потенциални клиенти, които бихме искали да ни посетят).

Ако сравним СЕО оптимизацията на сайтове с рекламата, то най-важната разлика е, че при рекламата плащате за всяко посещение или за всяко показване на рекламата, докато при SEO оптимизацията това е само инвестиция, от която може да не излезе нищо (ако не се прави от SEO експерт или SEO специалист) или пък да бъде всичко – да си възвърне инвестицията и да носи доходи и занапред!

Оптимизацията на сайтове не се прави само за търсачките, тя засяга и пряко всеки един посетител на уеб сайта ви. Ако имате бърз хостинг и достатъчно ресурси – вашия сайт ще се зарежда за по-малко от секунда. Все още такава бързина на зареждане на сайтове е само мечта за повечето фирми, но разбира се има изключения.